Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-04@01:08:18 GMT

شاهپور آلیانی و سرگذشت پدربزرگش در جنبش جنگل

تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۷۱۱۶۵۲

شاهپور آلیانی و سرگذشت پدربزرگش در جنبش جنگل

۲۸ دی ماه، سالروز درگذشت دکتر شاهپور آلیانی، نویسنده کتاب «معین الرعایا و نهضت جنگل» است .

به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، شاهین آریانی نوه حسن خان آلیانی از سران اصلی جنبش جنگل بود و کتاب یاد شده مجموعه خاطرات، یادداشت ها و اسنادی هست که شاهپور آلیانی درباره پدربزرگش نوشته و در سال ۱۳۷۵ منتشر کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این کتاب از جمله تحقیقات جدید درباره نهضت جنگل است. به ویژه بخش اول و دوم این کتاب از اهمیت زیادی برخوردار است. در بخش دوم، شخصیت ها و چهره های آلیانی و ماسوله ای معرفی می شوند که در جنبش جنگل نقش بسزایی داشتند و در دیگر منابع نام و خدمات آنها ذکر نشده است.

 

دکتر شاهپور آلیانی، کودکی را در آلیان گذرانده و از نزدیک مصائب خانواده را پس از نهضت جنگل دیده بود. یکی از مهترین روایان این کتاب، دختر حسن خان آلیانی و مادر نویسنده است. او از نزدیک شاهد مبارزات جنبش جنگل و مشکلاتی بود که پس از سرکوبی جنبش بر سر آلیانی ها آمد زیرا مرکز جنبش جنگل در غرب گیلان و منزل شخصی حسن خان آلیانی بود.

 

پیش از تالیف این کتاب، بسیاری از نام آوران فومن، آلیان و ماسوله گمنام مانده بودند. بنابراین اثر شاهپور آلیانی، از این جهت ارزشمند است که توانست بخش های زیادی از خدمات مردم فومنات، بخش سردار جنگل، و مرارت هایی که ساکنان آلیان و روستاهای همجوار در زمان ۷سال جنبش جنگل و حتی پس از پایان نهضت جنگل متحمل شدند، بازگو کند.

 

 شادروان شاهپور آلیانی در مقدمه کتابش، علت نگارش این کتاب را بیان کرده و یادآور می شود که نویسندگان ماضی نتوانسته اند راوی صادق و کاملی برای جنبش باشند. وی توانست با جمع آوری و نگارش خاطرات خانواده و افرادی که درگیر در نهضت بودند، بخش زیادی از تاریخ شفاهی جنبش جنگل را ثبت و ضبط کند. شاهپور آلیانی ۲۸دی ماه ۱۳۹۶ در زابروکن آلمان چشم از جهان فروبست.

پایان پیام/595

منبع: شبستان

کلیدواژه: جنبش جنگل نهضت جنگل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۷۱۱۶۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در فلارد

یونس خلیلی رئیس منابع طبیعی و آبخیزداری فلارد گفت: آفت جوانه خوار بلوط به جان جنگل‌های بلوط شهرستان فلارد افتاده و موجب شده است جنگل بلوط این شهرستان در معرض خطر و آسیب جدی قرار گیرد.

وی افزود: در همین راستا با همکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، مبارزه با این آفت در شهرستان فلارد از ۱۶ فروردین امسال آغاز شد.

بیشتر بخوانید

تداوم اجرای طرح مبارزه با آفت جوانه خوار در جنگل های زاگرس

خلیلی گفت: طغیان آفت جوانه خوار بلوط باعث کاهش رویش، زوال جنگل، تغییر در زادآوری و توالی و حتی باعث مرگ و میر درختان می‌شود.

وی اضافه کرد: لارو‌های ابتدایی این آفت در اوایل فصل بهار وارد جوانه‌های بلوط می‌شوند و از آن تغذیه می‌کنند در حالی که لارو‌های رشد کرده و بزرگ شده، از برگ‌ها تغذیه می‌کنند تا جایی که درختان در اواخر بهار کاملا عاری از برگ می‌شوند.

خلیلی ادامه داد: برای حفاظت و صیانت از جنگل‌های بلوط، کار مبارزه با این آفت در سطح ۶۶۷ هکتار از جنگل‌های بلوط فلارد در بخش‌های مرکزی و امامزاده حسن با ۴ میلیارد و ۹۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی از ۱۶ فروردین امسال آغاز شد.

باشگاه خبرنگاران جوان چهارمحال و بختیاری شهرکرد

دیگر خبرها

  • جنبش‌های سده‌های دوم و سوم هجری بیش‌تر تقابل ایرانی – ایرانی بود نه ایرانی - عربی
  • سکانس‌هایی از فیلم جنگل پرتقال
  • مبارزه با طرح آفت جوانه خوار درختان بلوط در فلارد
  • مطالعات  طرح جامع جنگل کاری نالشکینه بوکان
  • تصاویری از حرکت خوک ماده و توله ها در جنگل ساری
  • سرگذشت فارسی‌زبانان آسیای میانه /نگاهی به کتاب «تاریخ تاجیکان ورارود»
  • رونمایی از ترجمه کتاب جنبش علوی، هجرت رضوی به زبان پشتو
  • فیلم/ گشت و گذار پلنگ در جنگل‌ ساری
  • گشت وگذار شبانه پلنگ در جنگل ساری
  • سرگذشت غم‌انگیز نخستین زن بازیگر سینمای ایران؛ صدیقه سامی نژاد که بود؟ (+عکس)