Web Analytics Made Easy - Statcounter

صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری فراخوان حمایت از طرح‌های پژوهشی در زمینه جنگل‌های مانگرو خلیج فارس را منتشر کرد.

به گزارش ایسنا، با انتشار فراخوانی از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران، پژوهشگران کشور از امروز دوشنبه اول دی تا ۳۰ دی ماه فرصت دارند طرح‌های خود را در زمینه حفاظت از جنگل‌های مانگرو خلیج فارس ارسال کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاقمندان می‌توانند با مراجعه به سامانه پژوهشی صندوق، طرح های خود در قالب طرح پژوهشی، پسا دکتری و رساله دکتری را با انتخاب کارگروه «حفظ اکوسیستم خلیج فارس» ارسال کنند.

تهیه محتوای کتاب مرجع دو زبانه با عنوان جنگل‌های مانگرو ایران در سواحل خلیج فارس و دریای عمان هدفی است که این فراخوان دنبال می‌کند. البته تدوین این کتاب در ادامه فراخوان پیشین صندوق با موضوع اکوسیستم های حساس خلیج فارس است که با هدف یکپارچه سازی پژوهش های منفرد و مستقل این حوزه و ایجاد بانک اطلاعاتی موثر از پژوهش‌ها انجام شد.

در این زمینه نشر چهار عنوان کتاب جامع دو زبانه هدف گذاری شده است. طرح های پژوهشی مورد نیاز برای تولید محتوای کتاب‌های اول و دوم در صندوق تصویب شده و در حال اجرا است.

اطلس آبسنگ‌های مرجانی خلیج فارس، اطلس ماهیان زینتی خلیج فارس، تاثیر فعالیت‌های انسانی بر سلامت آبسنگ‌های مرجانی خلیج فارس، جنگل‌های مانگرو ایران در سواحل خلیج فارس و خلیج عمان عناوین این کتاب‌ها است.

بر اساس اعلام معاونت علمی ریاست جمهوری، همچنین عنوان‌های ۹ گانه این فراخوان شامل مطالعه تیپ و ساختار رویشگاه‌های مانگرو ایران، مطالعه فلورستیک جلبک‌های همراه مانگروهای ایران، مطالعه تحلیلی-تطبیقی مهره داران همراه رویشگاه‌های مانگرو ایران، مطالعه آفات و بیماری‌های جنگل‌های مانگرو و چندل ایران، شناسایی و اولویت بندی تهدیدات انسانی پیش روی مانگروهای ایران، تهیه برنامه فضایی- راهبردی جنگل‌های مانگرو کشور، اکوفیزیولوژی و فنولوژی مانگروهای ایران، مطالعه تحلیلی-تطبیقی میکرو ارگانیسم‌های همزیست رویشگاه‌های مانگرو ایران و مطالعه عوامل مؤثر بر زادآوری در مانگروی ایران است. زمان اجرای هر طرح و دامنه تحقیقات آن با جزئیات در سایت صندوق آمده است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جنگل مانگرو صندوق حمايت از پژوهشگران معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري جنگل های مانگرو خلیج فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۰۱۸۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانک ذخایر دریایی افتتاح شد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، مسعود صدری‌نسب، مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و رئیس مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم تحقیقات و فناوری در آیین افتتاحیه بانک ذخایر دریایی ایران بر ضرورت توجه به دخایر ژنتیکی و زیستی کشور به عنوان سرمایه ملی و همچنین عامل تاثیر گذار در امنیت غذایی و اقتصادی کشور تاکید کرد.

وی عنوان کرد: چرخه تولید و توسعه اقتصادی بر اساس علوم و فناوری‌های نوین در همه حوزه است. در این میان حوزه زیست فناوری با تاثیرات پر شتاب در همه زمینه زندگی از اهمیت زیادی در همه کشور‌ها برخوردار است. در این میان حوزه آبزیان در ایران به ویژه در اکوسیستم خلیج فارس که تنوع خوبی دارد، نیازمند حفاطت و توجه است.

 صدری نسب توضیحات جامع و مفیدی در زمینه  اقیانوس شناسی فیزیکی خلیج فارس، و بررسی اثرات جریان‌های دریایی و ویژگی‌های فیزیکی خلیج فارس بر حضور و تجمع شیلات و آبزیان در مناطق مختلف این خلیج در زمستان و تابستان، راه‌حل‌های کاربردی‌ای را در راستای برنامه‌ریزی هوشمند و هدفمند برای بهره‌برداری بهینه از ذخایر دریایی و منابع طبیعی خلیج فارس ارائه کرد.

همچنین دکتر ناصر فرخی معاون بین الملل مرکز مطالعات و همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم نیز در این افتتاحیه به پتانسیل بالای خلق ثروت از محصولات دانش بنیان بر پایه منابع زیستی دریایی اشاره کرد و با توجه به آغاز بهره برداری کشور‌های حاشیه خلیج فارس از زیستگاه‌های مشترک با ایران، اهتمام سریعتر به ذخیره سازی نمونه‌های زیستی و بهره برداری از منابع ارزشمند این حوزه را ضروری اعلام کرد.

وی ضمن ابراز خرسندی از راه اندازی بانک ذخایر دریایی در مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران، ابراز امیدواری کرد با مشارکت همه دستگاه‌ها حفاطت از ذخایر دریایی سرعت بیشتری بگیرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران
  • مهلت ارسال اثر به رویداد جوانی جمعیت در سمنان تمدید شد
  • افزایش ۲۱درصدی تولید نفت ایران در خلیج فارس
  • نمایش قهرمان اسکیت ایران به مناسبت روز خلیج فارس
  • بزرگداشت روز خلیج فارس و رونمایی از ارج نامه محمدباقر وثوقی
  • بانک ذخایر دریایی افتتاح شد
  • خلیج‌فارس تاریخ سربلند ملت ایران است
  • خلیج‌فارس؛ نامی به بلندای تاریخ و شکوه ایران است
  • نام استقلال در لیگ قهرمانان آسیا عوض می‌شود!
  • جزایر ایرانی به سمت مسکونی شدن خواهند رفت