Web Analytics Made Easy - Statcounter

میرزا کوچک خان جنگلی‌، رهبر نام آشنای جنبش جنگل یکی از بیشمار دلاوران این مرز و بوم است که شرح حماسه‌آفرینی او نسل به نسل منتقل می‌شود‌. در این سال‌ها آثار هنری زیادی درباره دلاوری‌های او و یارانش تولید شده که بخشی از کتاب‌ها، فیلم‌ها و سریال‌هایی که به روایت ماجرای سردار جنگل می‌پردازند را مرور می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو؛ میرزا کوچک خان جنگلی، رهبر نام آشنای جنبش جنگل یکی از بیشمار دلاوران این مرز و بوم است که شرح حماسه‌آفرینی او نسل به نسل منتقل می‌شود. در این سال‌ها آثار هنری زیادی درباره دلاوری‌های او و یارانش تولید شده که بخشی از کتاب‌ها، فیلم‌ها و سریال‌هایی که به روایت ماجرای سردار جنگل می‌پردازند را مرور می‌کنیم.

کتاب‌ سردار جنگل
سردار جنگل، معروف‌ترین کتاب در مورد میرزا کوچک خان جنگلی و نهضت جنگل می‌باشد که برای سالیانی طولانی مرجعی موثق شناخته می‌شد. این کتاب توسط ابراهیم فخرایی که خود از همراهان نهضت بود و در دوره‌ای که حکومت پهلوی، میرزا کوچک خان را یک مجرم می‌دانست در ۴۹۰ صفحه منتشر شد. کتاب سردار جنگل منتقدانی دارد که آن را از نظر تاریخی ضعیف و کم اعتبار می‌دانند. حق نشر این کتاب متعلق به انتشارات جاویدان است.
مردی از جنگل
کتاب مردی از جنگل، به قلم احمد احرار و به همت نشر نوین در ۵۸۸ صفحه با درون‌مایه تاثیرات تاریخی و اجتماعی میرزا کوچک خان جنگلی به نگارش درآمد. این کتاب، نوشته‌های شبه رمانسی است که نخست به شکل پاورقی در یکی از مجلات دوره پهلوی منتشر شد و صحت و سقم وقایع تاریخی آن مورد شک و شبهه می‌باشد.
زندگینامه میرزا کوچک خان جنگلی در یک نگاه
این کتاب به قلم نوید رحیمی و شاه مراد مرادی در سال ۱۳۹۷ توسط انتشارات فرزانگان دانشگاه منتشر شد. نویسندگان کتاب به شرح زندگانی میرزا کوچک خان جنگلی تا لحظه وداع وبه تفصیل رابطه او با قیام جنگل پرداخته‌اند.
 کتاب نهضت جنگل؛ از ظهور تا افول
کتاب نهضت جنگل؛ از ظهور تا افول به قلم کوروش اسدالله پور و توسط انتشارات نظام‌الملک منتشر شد. در نگارش این کتاب تلاش بر این بوده‌است که به بیان و تحلیل نهضت جنگل و وقایع مربوط به آن با استفاده از منابع موثق و با سندیت ایرانی و خارجی پرداخته شود.     فیلم‌ میرزا کوچک خان
فیلم میرزا کوچک‌خان اولین فیلمی است که در مورد میرزا کوچک خان جنگلی ساخته شد. این فیلم به کارگردانی امیر قویدل در سال ۱۳۶۲ و در ۱۲۱ دقیقه به نمایش درآمد. امیر قویدل فیلم میرزا کوچک خان را بر اساس کتاب سردار جنگل از ابراهیم فخرایی ساخته‌است و در آن به شرح شجاعت‌ها و رشادت‌های میرزا کوچک خان و جنبش قهرمانانه او می‌پردازد.
 سردار جنگل
پس از فیلم میرزا کوچک خان، فیلم سردار جنگل در سال ۱۳۶۲ و به کارگردانی همان کارگردان؛ امیر قویدل، در ۹۵ دقیقه ساخته شد. این فیلم نیزهمچون فیلم میرزا کوچک خان، بر اساس کتاب سردار جنگل اثرابراهیم فخرایی می‌باشد و همان درون‌مایه را داراست. در هردوی این فیلم‌ها، ولی‌الله مومنی که از بازیگران به نام فیلم‌های حماسی است به ایفای نقش میرزا کوچک خان پرداخته‌است. سریال‌  کوچک جنگلی
این سریال، یکی از مجموعه‌های تلویزیونی محبوب در دهه شصت ایران است. سریال کوچک جنگلی، به کارگردانی بهروز افخمی و با جمعی از هنرمندان مشهور دیگر در سال ۶۳ کلید خورد و اولین قسمت آن پس از سه سال در سال ۶۶ به نمایش درآمد. فیلمنامه این مجموعه با نگاه به کتاب مردی از جنگل اثراحمد احرار نوشته شده‌است و به شرح قیام میرزا کوچک خان جنگلی و حال و هوای گیلان در آن دوره می‌پردازد.   گیله‌وا
گیله‌وا نوترین اثری است که در رابطه با دلاوری‌های میرزا کوچک‌خان جنگلی آفریده شده‌است. این سریال به کارگردانی و نویسندگی اردلان عاشوری؛ هنرمند جوان و دغدغه‌مند ایران، در سال ۹۶ تولید شد و در سال ۹۸ در هفت قسمت از شبکه سوم سیما به نمایش درآمد. در سریال گیله‌وا سبک زندگی مردم گیلان با نگاه به وقایع اجتماعی و تاریخی یک سده قبل روایت می‌شود و بهروز شعیبی در نقش میرزا کوچک خان ظاهر شده‌است.
عمارت فرنگی
سریال عمارت فرنگی در سال ۸۸ به کارگردانی محمدرضا ورزی از شبکه دوم سیما به نمایش درآمد. این مجموعه تلویزیونی در ۱۵ قسمت، وقایع سیاسی ایران در دوره رضاشاه پهلوی از سال ۱۲۹۶ تا ۱۳۲۰ را روایت می‌کند و شامل اعتراضاتی است که جنبش‌های مردمی در این دوره به حکومت کرده‌اند. میرزا کوچک خان جنگلی حضور کمرنگی درسریال عمارت فرنگی دارد و محمد صادقی به ایفای نقش آن پرداخته‌است.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: میرزا کوچک خان سردار جنگل کوچک جنگلی گیله وا میرزا کوچک خان جنگلی فیلم میرزا کوچک خان نمایش درآمد سردار جنگل نهضت جنگل منتشر شد فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۷۵۷۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب بنیه فیلمساز را قوی می‌کند/ حتما به نمایشگاه کتاب تهران می‌روم

به گزارش قدس آنلاین به نقل از ستاد برگزاری سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران محمدحسین لطیفی کارگردان سینما و تلویزیون که تجربه فیلمسازی اقتباسی از کتاب «محمد؛ مسیح کردستان» پیرامون زندگی و زمانه شهید محمد بروجردی از فرماندهان دوران دفاع مقدس با عنوان «غریب» را در کارنامه دارد، با تاکید براینکه اساساً زیربنای هنرمند، اول استعداد و سپس مطالعه و آگاهی اوست، گفت: معتقدم پی و بتن یک فیلمساز باید سفت باشد که کتاب این کارکرد را برای او دارد.

وی افزود: اینکه من به عنوان فیلمساز استعداد دارم و هرچیزی را که در ذهن داشته باشم، بنویسم نهایتا برای یک فیلم کارایی خواهد داشت و در ادامه قابل تکرار نیست. قطعاً من به تمام جوان‌ها خواهم گفت؛ نباید کتاب از دست‌تان بیفتد تا در موضوع و آن چیزی که دوست دارید، قوی شوید.

لطیفی همچنین به موضوع اقتباس سینما از کتاب اشاره کرد و ادامه داد: در اقتباس یک متنی وجود دارد که به متنی دیگر و در قالب دیگری در می‌آید. یعنی یک رمان نوشته شده که بر اساس آن رمان اقتباسی صورت می‌گیرد. اقتباس روایت نعل به نعل کتاب نیست، چرا که قالب فیلم تفاوت با قالب رمان دارد. اقتباس یعنی اینکه ابتدا روح کار و شخصیت‌ها از رمان اخذ شود. در ادامه یکسری سکانس‌های حیاتی مشخص و سپس روایت در یک قالب دیگر آغاز شود. قالب متفاوت می‌شود، اما رگ و پی مسئله در قصه کتاب است. در برنامه‌ام است تا با اقتباس از رمان دو جلدی «از عشقاباد تا عشق‌آباد» منصور انوری فیلم «عشق آباد»‌ را بسازم. نمونه اقتباس در دوران قبل از انقلاب سریال «دایی جان ناپلئون» است و ما وقتی سریال و فیلم را در کنار هم قرار می‌دهیم، می‌فهمیم که رمان خیلی قوی‌تر است. اقتباس را باید برای نسل جدید تدریس کرد.

او درباره تجربه حضور در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران گفت: یکی از علاقه‌مندی‌های من حضور در نمایشگاه کتاب تهران است اما گاهی من در زمان نمایشگاه مشغول پروژه‌هایی بوده‌ام که امکان حضور در نمایشگاه را از من می‌گرفت، اما امسال حتماً سعی خواهم کرد در نمایشگاه حضور داشته باشم.

کارگردان فیلم «غریب» مرادوه اهالی سینما با اهالی قلم و نویسنده‌ها و ناشران را موجب پیشرفت سینما دانست و تاکید کرد: کتاب‌های هنری و نفیس که مربوط به سینما است سهم کمی از تولیدات ناشران را دارند و کتاب‌های تخصصی ما در عرصه‌های فیلمسازی و کارگردانی خیلی دیر چاپ می‌شوند و میان ناشران این کتاب‌ها سهم کمی را میان ناشران به خود اختصاص داده‌اند که امیدوارم این روند تغییر کند.

سی‌وپنجمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم و بسازیم» از ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت (۱۴۰۳) در محل مصلی امام خمینی(ره) به شکل حضوری و در سامانه ketab.ir به صورت مجازی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • روایت خسروپناه از سجایای اخلاقی محمدرضا سنگری
  • نکوداشت محمدرضا سنگری در دزفول
  • معلم علمدار مبارزه با جهل و معمار هویت کشور است
  • دین سینما به امام صادق‌(ع) چه زمانی ادا می‌شود؟
  • برنامه‌های جدید کانون پرورش فکری برای بچه‌ها
  • کتاب بنیه فیلمساز را قوی می‌کند/ حتما به نمایشگاه کتاب تهران می‌روم
  • سینما به روایت «آپاراتچی»
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • ۱۳ کتاب پرفروش شعر در نمایشگاه کتاب
  • بحران ادبیات داریم