Web Analytics Made Easy - Statcounter

کتاب «نهضت جنگل و معین الرعایا» مجموعه خاطرات و یادداشت هایی است که دکتر «شاهپور آلیانی» درباره پدربزرگش یعنی «حسن خان آلیانی» یکی از سران اصلی جنبش جنگل نوشته است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، کتاب «نهضت جنگل و معین الرعایا»، مجموعه خاطرات، یادداشت‌ها و اسنادی است که دکتر شاهپور آلیانی درباره پدربزرگش حسن خان آلیانی، ملقب به معین الرعایا که از نزدیک‌ترین یاران میرزا کوچک خان بود، نگارش کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این کتاب با همکاری و ویراستاری دکتر «علی رفیعی جیردهی» انجام گرفته است و در واقع حاصل یادداشت‌های دکتر شاهپور آلیانی به ایشان بوده است.

 

کتاب از چهار بخش تشکیل شده و بخش اول و دوم آن از اهمیت زیادی برخوردار است. مولف در بخش اول شرحی از تحولات سیاسی و وقایع عصر جنگل و رویدادهای مهم آن ارایه می‌دهد و در بخش دوم به معرفی شخصیت‌ها و چهره‌های آلیانی و ماسوله‌ای که به نوعی با میرزا همکاری داشتند، می‌پردازد. در بخش سوم، جنبش جنگل و رویدادهای آن از نگاه آثار تاریخی این دوره مورد ارزیابی قرار می گیرد و در فصل چهارم، تصاویری از آلیانی ها و سران جنبش جنگل منتشر شده است.

 

مولف کتاب با آن که به روایت خود از نزدیک شاهد وقایع جنگل نبوده است، اما گزارش‌های وی از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا یادداشت‌های وی تماما از افرادی تهیه شده است که مستقیما با مبارزین جنگل همکاری داشته‌اند. یکی از این افراد، مادر نگارنده است که دختر حسن خان آلیانی بود. او یکی از شاهدان عینی بود که مشکلات جنگلیان را کاملا درک کرده بود؛ چرا که مرکز جنبش جنگل در غرب گیلان و در منزل معین الرعایا بود، جایی که راوی یادداشت‌های این کتاب، در آن زندگی می‌کرد.

 

حسن خان آلیانی جزو یکی از نخستین شخصیت‌های سیاسی بود که به جنبش جنگل پیوست و حمایت وی و طرفدارانش نقش مهمی در پیروزی‌های نخستین جنبش جنگل داشت.

 

تالیف این اثر می‌تواند نقش مهمی در تجزیه و تحلیل این جریان به محققان ارایه دهد زیرا نخستین پایگاه جنگلی‌ها برای قیام، تولم و مناطق اطراف آن بود و مردم این منطقه کمک های زیادی در اختیار میرزا قرار دادند، در حالی که پیش از این تالیف، چهره و کارکرد بسیاری از نام‌آوران فومن، آلیان و ماسوله گمنام مانده بود.

 

با وجود اهمیتی که این کتاب در بازشناسی نقش آلیانی‌ها در جنبش جنگل دارد، اما متن از پیوستگی تاریخی برخوردار نیست و در برخی موارد نیز مولف به جهت تکیه بر روایت‌های شفاهی و استفاده اندک از اسناد، گزارش‌های متناقض و اشتباه تاریخی از وقایع جنگل ارایه می‌دهد. این امر ممکن است از اختلاف نظر راویان ناشی شده باشد. کتاب «نهضت جنگل و معین الرعایا»، نخستین بار در سال ۱۳۷۵ توسط انتشارات میشا در تهران منتشر شد.

پایان پیام/595

منبع: شبستان

کلیدواژه: جنبش جنگل معرفی کتاب یادداشت ها جنبش جنگل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۱۶۶۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت‌های گسترده دانشجویان لبنانی در حمایت از غزه+تصاویر

دانشجویان لبنانی با پیوستن به جنبش عظیم دانشجویی در حمایت از مردم فلسطین تاکید کردند که این جنبش‌ها سلاح مهمی در برابر جنایات اشغالگران بوده و همه مسئولیت دارند در مقاومت مقابل دشمن غاصب صهیونیستی شرکت کنند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم ، دانشجویان لبنانی که از روز گذشته به جنبش بزرگ دانشجویی که در جهان برای حمایت از مردم فلسطین به راه افتاده است و منشا آن دانشگاه کلمبیا در آمریکا بود و سپس به سایر دانشگاه‌های این کشور و نیز سراسر جهان رسید، پیوسته‌اند، خواستار افزایش توجهات و تمرکزهای مراکز علمی بر مسئله فلسطین در کلاس درس شدند.

دانشجویان لبنانی تحت شعار واحد «دانشجویان علیه اشغالگری» اعتراض گسترده خود را به جنایت‌های رژیم اشغالگر علیه مردم غزه نشان دادند و با برافراشتن پرچم‌ها و بنرهای حمایت از فلسطین و سر دادن شعارهایی در حمایت از مقاومت و قدس خواستار پایان دادن به تجاوزات اشغالگران علیه غزه شدند.

سلاح دانشجویان در برابر جنایات صهیونیست‌ها

«هبه دهینی» دانشجوی دانشکده ارتباطات جمعی دانشگاه علوم و هنر لبنان در این زمینه به خبرنگار الجزیره گفت که اعلام همبستگی ما با مردم غزه امروز کمترین کاری است که می‌توانیم برای فلسطین انجام دهیم. ممکن است برخی از خود بپرسند که این جنبش‌های دانشجویی چه سودی دارد اما ما تاکید می‌کنیم که این جنبش‌ها یک نوع سلاح در برابر اشغالگری محسوب می‌شود.

وی افزود که در عصر دیجیتال حتی یک جمله هم می‌تواند تاثیرگذار باشد و ما بر موضع خود در حمایت از مردم فلسطین استوار هستیم و همبستگی خود را با این مردم به ویژه در غزه اعلام می‌کنیم و موضع آنها را در مشارکت در نبرد طوفان الاقصی می‌ستاییم و به امید خداوند پیروزی و آزادی فلسطین نزدیک است.

«جواد صبرا» از دیگر دانشجویان لبنانی همین دانشگاه نیز به نوبه خود گفت که تنها خواسته ما توقف جنایت‌ها و تجاوزات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین است و پیامی که امروز ما داریم تنها محدود به مردم عرب نیست بلکه جهانی شده و این همان اتفاقی است که در تظاهرات‌ها در دانشگاه‌های آمریکا شاهد آن هستیم. ما امروز اینجا جمع شده‌ایم تا پیام خود را به مردم غزه برسانیم و بگوییم که کنارشان هستیم.

در دانشگاه آمریکایی بیروت دانشجویان لبنانی از مدیریت دانشگاه خواستند تا همه شرکت‌های تولید کننده رایانه و تجهیزات مختلف که به هر نحوی با رژیم صهیونیستی مرتبط هستند را تحریم کنند و برای مقابله با جنگ نسل کشی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه به میدان بیایند.

دانشجویان لبنانی هم به جنبش بزرگ حمایت از غزه پیوستندیک خیزش و 10 پیام

مقاومت متعلق به همه است

«میس طفیلی» دانشجوی رشته خبرنگاری در دانشگاه آمریکایی بیروت در دانشکده علوم و فنون نیز اظهار داشت که امروز همه ما برای همبستگی با مردم فلسطین و همچنین حمایت از دانشجویان معترض و آزاده آمریکایی به میدان آمده‌ایم. باید اشاره کنیم که بسیار جای تاسف دارد که دانشجویان آمریکایی در آن سر دنیا از دانشجویان عرب پیشی گرفتند و ابتدا آنها برای حمایت از مردم فلسطین به میدان آمدند.

این دانشجوی لبنانی تاکید کرد که ما نمی‌توانیم سلاح حمل کنیم و یا به جنگ در جنوب لبنان با رژیم صهیونیستی برویم اما می‌توانیم در این جنبش‌ها شرکت کنیم و این کمترین کاری است که از دست ما برمی‌آید و باید هر کاری که می‌توانیم برای مبارزه با ظلم و جنایت صهیونیست‌ها علیه مردم فلسطین انجام دهیم.

«محمد ابوسمهدانه» دانشجوی اهل غزه و مقیم لبنان که در این اعتراضات شرکت کرده بود نیز گفت ما اینجا هستیم تا موضع خود را در برابر جنایت اشغالگران اعلام کنیم و این موضع ما در زمان کنونی همانند یک سلاح است. ما همبستگی خود را با مردممان در غزه اعلام می‌کنیم و صدای ما اکنون تنها سلاحی است که می‌توانیم از آن استفاده کنیم.

«نورهان حسینیه» از دانشجویان دانشگاه آمریکایی بیروت اظهار داشت که ما در اینجاییم تا بگوییم مقاومت تنها محدود به یک طرف نیست بلکه مسئولیتی مشترک است و همه می‌توانند در آن شرکت و علیه اشغالگری اقدام کنند.

«مریم فارِس» دانشجوی دانشگاه هایکازیان لبنان در دانشکده علوم سیاسی به نوبه خود اعلام کرد که ما برای همبستگی با مردم غزه و همچنین مردم خود در جنوب لبنان که در معرض بمباران‌ها و تجاوزات مستمر دشمن صهیونیستی قرار دارند اینجا جمع شده‌ایم.

این تظاهرات‌ها و اعتصابات در دانشگاه آمریکایی در بیروت، دانشگاه لبنان- شعبه بیروت، دانشگاه عربی بیروت در همه شعبه‌های آن، دانشگاه بین المللی لبنان- شعبه بیروت و البقاع، دانشگاه حدث لبنان، دانشگاه قدیس یوسف در بیروت، دانشگاه هایکازیان و دانشگاه روح القدس الکسلیک برگزار شد.

موج تظاهرات‌ها و تجمعات دانشجویان آمریکایی در راستای حمایت از مردم فلسطین در محوطه‌های دانشگاه‌های آمریکا بعد از سرایت به اکثر دانشگاه‌های این کشور در حال گسترش به دانشگاه‌های سایر کشورهای دنیاست.

این اعتراضات از دانشگاه کلمبیا در نیویورک از 9 روز پیش (17 آوریل) آغاز شد و دانشجویان معترض خواستار قطع رابطه این دانشگاه با نهادهای رژیم صهیونیستی که در جنگ غزه نقش دارند شدند.

معترضان در دانشگاه‌های دیگر نیز خواسته‌های مشابهی دارند. اردوگاه‌های دانشگاهی که در سراسر آمریکا ایجاد شده‌اند، دانشجویانی را از پیشینه‌های مختلف ـ از جمله فلسطینی‌ها، عرب‌ها، یهودیان و مسلمانان ـ گرد هم آورده‌اند تا بمباران غزه توسط اسرائیل را محکوم کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • صعود مقتدرانه بوکسور جوان ایران به فینال آسیا
  • تجمع نمازگزاران البرزی در حمایت از مردم غزه و جنبش دانشجویی عدالت‌ خواه جهان
  • تجمع نمازگزاران البرزی در حمایت از مردم غزه و جنبش دانشجویی عدالت‌خواه جهان
  • جنبش‌های سده‌های دوم و سوم هجری بیش‌تر تقابل ایرانی – ایرانی بود نه ایرانی - عربی
  • واکنش معین به اعتراضات دانشجویی در آمریکا: دانشگاه و دانشجویان در مقایسه با سیاسیون یا سرمایه‌داران، از اعتماد عمومی و سرمایه اجتماعی بالاتری در جامعه برخوردار هستند/ اعتراض آنها می‌تواند به تغییر سیاست‌های دولتها و حتی تغییر دولتها منجر شود
  • یادداشت: پیغامی برای هاشم بیگ‌زاده!
  • رونمایی از ترجمه کتاب جنبش علوی، هجرت رضوی به زبان پشتو
  • فعالیت‌های گسترده دانشجویان لبنانی در حمایت از غزه+تصاویر
  • نگرانی از کاهش سطح دینداری و افزایش بی اعتمادی در جامعه در یادداشت عباس عبدی
  • آمارهای تکان‌دهنده مصطفی معین از وضعیت جامعه