Web Analytics Made Easy - Statcounter

این کتاب ۶۹ صفحه ای با شمارگان ۶۰۰ جلد در سال ۸۴ توسط اداره کل حفاظت محیط زیست هرمزگان و همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه شهید بهشتی به چاپ رسیده است.
پژوهش منطقه حفاظت شده حرا ۱۱ بخش دارد و به موضوعاتی از قبیل استراتژی های بقاء و توسعه جنگل های حرا، ساختارهای اکولوژیک و فرآیندهای پایداری مانگروها(حرا)، موقعیت جغرافیایی، اقلیم آب و هوا، مشخصات پدولوژیک منطقه، پوشش گیاهی و اجتماعات جانوری به همراه تصویرهای رنگی پرداخته و خلاصه کتاب نیز به زبان انگلیسی در پایان آورده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در مقدمه این کتاب آمده است: منطقه حفاظت شده حرا که در تنگ خوران، بین جزیره قشم، سواحل حوزه بندر خمیر در مصب و دلتای رودخانه مهران قرار گرفته از سال ۱۳۵۱ انتخاب و تحت حفاظت قرار گرفته است.
جنگل های حرای این منطقه در اراضی خیس، گلی و تالاب های گستره جزر و مد این دلتا به صورت نامنظم و با انبوهی متفاوت پراکنده اند. بالا آمدن و فرونشینی آب دریا در سواحل که بطور موزون و مستمر هر روز انجام می شود از جمله عوامل تعیین کننده در شکل گیری تنوع حیات این اکوسیستم است.
هر چند جنگل های حرا توده خالص و یکدستی هستند که هیچگونه تنوع گیاهی در آن ها دیده نمی شود ولی در مقابل از تنوع جانوری بسیار بالایی برخوردارند و این تنوع قبل از هر چیز بخاطر موقعیت گذرگاهی یا اکوتونی این جنگل هاست.
نویسندگان این کتاب، جنگل های حرا را به عنوان اکوسیستم های ویژه جنوب ایران در نوار ساحلی خلیج فارس و دریای عمان، همچنین کانون بی مانند تنوع زیستی برای همگان و نسل های آینده معرفی کرده اند.
بخش هایی از کتاب
اجتماعات جانوری منطقه حفاظت شده را می توان شامل ۲ بخش آبی و درختان حرا دانست ولی در هر حال غالبا بین عناصر تشکیل دهنده این دو گروه از نظر تشکیل شبکه های غذایی ارتباطی تنگاتنگ دیده می شود. گروه قابل توجهی از بی مهرگان دریایی و مناطق بین جزر و مدی و مصبی در این منطقه گرد آمده و زندگی می کنند.
همچنین گروه قابل توجهی از مهره داران شامل انواع ماهیان و مارهای دریایی از جمله جانوران آبزی منطقه حفاظت شده حرا هستند. در کنار این مجموعه گروه بزرگی از پرندگان مهاجر و گونه های معدودی از پستانداران را نیز می توان در این ناحیه یافت که عمدتا وابسته به درختان حرا و جزایر گلی مجاور آن ها می باشند. گروهی از موجودات در شبکه های غذایی دریازیان نقش موثری ایفا می کنند و بخشی دیگر ارتباط غذایی تنگاتنگی با پرندگان دارند.
در قسمت دیگری از این کتاب آمده است: جنگل های مانگرو رویشگاه و زیستگاه منحصر به فردی هستند. قرار گرفتن آن ها در مرز آبی و خشکی این امکان را به وجود می آورد که این جنگل ها زیستگاه مشترکی برای زیستمندان خشک زی و دریازی به وجود آورند. جانوران خشک زی اغلب در بخش هوایی درختان زندگی می کنند در حالی که زیستمندان واقعی دریا در بخش تحتانی آن قرار می گیرند.
جنگل های مانگرو ترکیب شگفت انگیزی از زیستمندان را در گذر از خشکی به دریا و برعکس درخود جای داده اند. جانوران خشکی زی که سطح فوقانی جنگل های مانگرو را اشغال می کنند، هیچگونه سازگاری ویژه ای را به خود تحمیل نکرده اند، گرچه در جزر پایین ممکن است از زیستمندان دریایی نیز تغذیه کنند.
این جنگل ها در واقع تالاب هایی هستند که به طور مداوم در برابر تغییرات جریان آب شور و شیرین قرار دارند و گرچه در مقابل شوری بسیار مقاومند اما به آب شیرین دائمی نیاز مبرمی دارند. جریان آب شیرین مداوم آن ها را با اکوسیستم های زمینی مرتبط می سازد.

برچسب‌ها کتابخانه ایرنا جنگل هرمزگان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کتابخانه ایرنا جنگل هرمزگان کتابخانه ایرنا جنگل هرمزگان اخبار کنکور منطقه حفاظت شده حرا جنگل های حرا جنگل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۱۰۲۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دادستان گلستان: شهرک‌سازی در جنگل‌های توسکستان متوقف شد

آفتاب‌‌نیوز :

 محمود اسپانلو گفت: علیرغم هشدار‌های چندباره از سوی متولیان مبنی بر غیرقانونی بودن ساخت و ساز در منطقه معروف به " باغ سرهنگ" در دل جنگل توسکستان شهرستان گرگان تعدادی از افراد بی توجه به هشدارها، زمین‌های این منطقه را تفکیک و در حال تبدیل به یک شهرک ویلایی بودند.

وی ادامه داد: ۲۲ بنا و سازه غیرمجاز در راستای تبصره ۲ ماده ۱۰ قانون حفظ کاربری زمین‌های کشاورزی و باغی، در این منطقه تخریب و از تغییر کاربری ۴۰ هزار مترمربع زمین جلوگیری شد.

دادستان مرکز استان گلستان ادامه داد: ۷ ساختمان هم که رای آن‌ها در دادگاه قطعی شده بود در همین منطقه تخریب و اعاده به وضع سابق شد.

اسپانلو ادامه داد: مالک یکی از این ویلا‌ها، بخشی از جنگل را هم فنس کشی و به زمین خود اضافه کرد بود و روی درختان کهنسال انجیلی و افرا، خانه درختی ساخته بود.

دادستان مرکز استان گلستان گفت: در منطقه گرمابدشت جنگل توسکستان هم حکم قطعی قلع و قمع ۲ ویلای ساخته شده در اراضی منابع طبیعی این منطقه اجرا شد.

وی گفت: همان طور که بار‌ها تاکید کرده بودیم با ساخت و ساز‌های غیرمجاز و تغییر کاربری زمین‌های کشاورزی و ایجاد شهرک‌های ویلایی در مناطق جنگلی قاطعانه برخورد می‌کنیم.

 اسپانلو با تاکید بر این که اصل ممنوعیت ساخت و ساز در زمین‌های کشارزی یک اصل غیر قابل خدشه است گفت: امور اراضی و جهادکشاورزی به سازندگان بنا در این منطقه بار‌ها اخطار داده بودند، اما افراد بی توجه به این اخطار‌ها ساخت و ساز کردند و مال خود را هدر دادند.

دادستان مرکز استان گلستان گفت: برخی افراد با گرفتن مجوز‌های گردشگری مانند بومگردی و گلخانه به ساخت و ساز در اراضی کشاورزی و حاشیه جنگل‌ها و دور زدن قانون اقدام می‌کنند.

 وی از رسیدگی به ۱۵ پرونده ترک فعل برای مدیران سابق و برخی مدیران فعلی دستگاه‌های مرتبط در حوزه اراضی کشاورزی و ملی در مرحله دادسرا و دادگاه خبر داد و گفت: این پرونده‌ها برای مدیرانی است که در انجام وظایف خود کوتاهی کردند و به موقع تخلفات را اعلام گزارش نکردند و یا چشم پوشیدند که خیلی از این‌ها مشمول قانون مرور زمان و سبب خُرد شدن اراضی کشاورزی شده است.

دادستان مرکز استان گلستان درباره برخی ساخت و ساز‌های داخل اراضی جنگلی و مرتعی هم گفت: اگر مسجل شود که ملک ملی است و یا با کوتاهی ماموران و بدون استعلام از منابع طبیعی و یا از طریق تخلف در ادارات مربوطه سند هم صادر شده باشد، منابع طبیعی باید برای ابطال این سند‌ها دادخواست دهد.

منبع: خبرگزاری میزان

دیگر خبرها

  • جلوگیری از شهرک‌سازی در دل جنگل‌های توسکستان
  • دادستان گلستان: شهرک‌سازی در جنگل‌های توسکستان متوقف شد
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله در عرصه تاریخی
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • توقیف خودروی تخلیه نخاله روی تپه تاریخی فرخ آباد
  • دستگیری دو نفر به دلیل تخلیه نخاله در حریم یک تپه تاریخی در البرز
  • فیلم/ گشت و گذار پلنگ در جنگل‌ ساری
  • بازدید رایگان از موزه تنوع زیستی پارک پردیسان برای یک هفته
  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • انعقاد تفاهم‌نامه مشترک حوزه گردشگری با ۶ استان در نمایشگاه ایران اکسپو