Web Analytics Made Easy - Statcounter

۱۶ بهمن سالروز درگذشت ابراهیم فخرایی است که در نوجوانی در جنبش جنگل حضور داشت و نخستین اثر را درباره تاریخ جنبش جنگل نوشت.

به گزارش خبرگزاری شبستان از رشت، ۱۶ بهمن سالروز درگذشت مردی است که برآمده از جنگل بود و نخستین اثر را درباره تاریخ جنبش جنگل نوشت.

«ابراهیم فخرایی» در سال ۱۳۱۷ هجری قمری در یک خانواده بازرگان رشتی به دنیا آمد، پدرش «حاجی رضا» از رجال نیکنام رشت بود که ضمن رسیدگی به امور تجارتی، به اختلافات مردم هم رسیدگی می‌کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تحصیلات خود را در مکتب محلی آغاز کرد و در سن پنج سالگی تحصیلات مدرن را در مدارس ابتدایی «مجیدیه» و «اتفاق» و مدرسه راهنمایی «شمس» پی گرفت.

در ۱۶سالگی پس از تکمیل کلاس هشتم، برای ادامه تحصیل به کالج «پتریرکله» بیروت رفت اما گسترش جنگ جهانی اول او را مجبور کرد پس از ۱۷ماه به ایران بازگردد، بنابراین تحصیلاتش را در مدارس «سیروس» و «دارالفنون» و کلاس طب آزاد را که دکترهای معروف آن زمان در آن تدریس می‌کردند، دنبال کرد و مدرک کلاس دهم را گرفت.

فخرایی پس از آشنایی با میرزا کوچک خان جنگلی، تحت تاثیر اندیشه‌های آزادیخواهانه و استقلال طلبانه او قرار گرفت و به نهضت جنگل پیوست و تا پایان نهضت در آن باقی ماند.

وی به توصیه میرزا کوچک جنگلی در نقاطی مانند صومعه‌سرا، ماسوله، کسما، فومن و شفت مدرسه تاسیس کرد و در سوادآموزی به روستاییان کوشید. در سال ۱۳۰۱ خورشیدی، فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی خود را با انتشارات روزنامه «پیام نو» آغاز کرد ولی به مجرد نشر طلیعه، توقیف گردید.

سپس وارد روزنامه «طلوع» شد. ولی به دلیل نشر مقاله‌ای که موافق طبع فرمانده تیپ مستقل شمال «سرتیپ آیرم» نبود، فخرایی و تمام کارکنان روزنامه به زندان افتادند. او پس از آزادی از زندان به شغل دبیری در دبیرستان‌های رشت پرداخت. در این دوران چند کتاب درسی از جمله گنجینه ادب، تاریخ، اخلاق و تعلیمات مدنی نوشت.

در سال ۱۳۰۶ وی همکاری با هیات موسس جمعیت نشر فرهنگ گیلان را آغاز کرد که مهمترین فعالیت آن تاسیس «کتابخانه ملی رشت» بود. در همین سال‌ها مجله «فروغ» را انتشار داد که تنها یک سال دوام آورد. این بار به دلیل برانگیختن دانش آموزان برای اعتصاب و حمایت از یک دانش آموز اخراج شده از سمت آموزشی در رشت اخراج شد. یک سال بعد مجدد وارد آموزش و پرورش شد ولی در تهران به کار تدریس ادامه داد.

در سال ۱۳۱۱فخرایی درس‌های حقوقی را که توسط وزارت عدلیه ارایه می‌شد، گذراند و گواهی وکالت گرفت. پس از اخذ پروانه وکالت، رهسپار گیلان گردید و به عنوان وکیل دادگستری مشغول به کار شد. در این زمان هم نتوانست به این کار ادامه دهد و به قزوین رفت و در دادگستری این شهر به فعالیت پرداخت.

سال ۱۳۱۳ تا زمان بازنشستگی در سمت‌هایی مانند: امین صلح(رییس دادگستری)، بازرس، وکیل پایه یک دادگستری به فعالیت پرداخت و اوقات فراغت خود را نیز با تحقیق و تالیف سپری کرد.

سال ۱۳۲۴ برای یک سال دیگر فروغ را منتشر کرد و به عنوان دبیر حزب جنگل کار کرد که توسط چندی از یاران میرزا کوچک خان تشکیل شده بود. او در سال ۱۳۳۳ به درخواست خودش بازنشسته شد.

فخرایی در دوران بازنشستگی به تالیف اشتغال داشت و کتاب‌های او مکرر به چاپ رسید.وی خود را شاعر نمی‌دانست ولی علاقه‌ای مفرط به شعر و ادبیات داشت و خود نیز شعر می‌سرود.

مهمترین اثر وی کتاب«سردار جنگل» است که نخستین کتاب منتشر شده درباره نهضت جنگل به رهبری میرزا کوچک جنگلی است. چاپ اول آن اول مرداد ماه ۱۳۴۴ توسط سازمان چاپ و «انتشارات جاویدان» منتشر و به سرعت کم‌یاب شد.

ابراهیم فخرایی در روز ۱۶ بهمن ۱۳۶۶ در تهران درگذشت و به خاک سپرده شد. ولی بنا به وصیتی که داشت، در سال ۱۳۷۰ شمسی بقایای جنازه اش به رشت منتقل شده و دوباره در سلیمانداراب نزدیک مقبره میرزا کوچک خان به خاک سپرده شد.

پایان پیام/595

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد مسجد دهه فجر دهه فجر دهه فجر دهه فجر انقلاب اسلامی کانون های فرهنگی هنری مساجد ایام دهه فجر وزیر دفاع جنبش جنگل میرزا کوچک خان جنبش جنگل ۱۶ بهمن یک سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۰۴۵۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سردار رادان: دشمن با تمام توان درحال از بین بردن حجاب است

سردار احمدرضا رادان در اجتماع مردم اصفهان در حمایت از طرح نور فراجا که در گلستان شهدای این شهر برگزار شد از همه کسانی که به سبب تکلیف دینی خود با حضورشان از عفاف و حجاب حمایت کردند، قدردانی کرد و گفت: این مجلس در مکانی مقدس برگزار شد، شهدا برای حفظ تمامیت ارضی کشور و اسلام از جان خود گذشتند و این افتخاری است برای پلیس که در محضر شهدا به تکلیف الهی، قانونی و شرعی خود در همان راه شهدا عمل می‌کند.

فرمانده فراجا ادامه داد: قصه پر غصه عفاف و حجاب که دشمنان برای آن برنامه‌ها ریختند، برای امروز و دیروز نیست بلکه ریشه این نقشه شوم به زمان حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س) می‌رسد.

رادان مسئولان و مردم را به هوشیاری دعوت کرد و افزود: دشمن با تمام توان درحال برنامه‌ریزی برای از بین بردن عفاف و حجاب است. غیرت مردم اسلامی ایران در برابر تمامیت کفر با حمایت کامل مادران و زنان مومن و عفیفه بود که توانست سال‌های سال در برابر دشمن ایستادگی کنند.

رضاخان هم که گماشته غربی‌ها بود نتواست حجاب و دین را از مردم بگیرد

فرمانده فراجا ادامه داد: دشمن فهمید نمی‌تواند با اصل حجاب و عفاف مقابله کند به همین خاطر شروع به مقابله با برنامه‌های شوم خود کرد تا بنیان خانواده ایرانی اسلامی را سست و نابود کند. جبهه کفر تمام تلاش‌های خود را انجام می‌دهد تا حجاب و دین مردم ایران را از بین ببرد. رضاشاه هم که گماشته غربی‌ها بود نتواست حجاب و دین را از مردمی که پیرو امیرالمومنین (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) بودند، بگیرد.

رادان تصریح کرد: غربی‌ها با استفاده از ابزار رسانه تلاش در ایجاد تحریفات کردند. چرا که می‌دانند وقتی حیا و عفت که دو بال اساسی دین و اسلام است از بین برود، غیرت از سر مردم نابود می‌شود، اما دشمن نمی‌دانست که مردم ایران با حمایت از پلیس با کوششی وصف ناپذیر به دنبال احیای دین خود هستند. شهید کاظمی و شهدای گرانقدری که در گلستان شهدای اصفهان آرمیده‌اند نشان دهنده این است که مردم ایران در برابر نقشه‌های دشمن سرخم نمی‌کنند و مردم اصفهان مایه افتخار و سربلندی ایران اسلامی هستند که با غیرت و دینداری خود سال‌های سال پا به پای انقلاب ایستادگی کرده‌اند.

فرمانده فراجا گفت: مردم باید افتخار کنند که رئیس جمهوری دارند که فردی ولایی و با علم و دانش در حال تلاش مضاعف برای از بین بردن گره‌های ایجاد شده و مشکلات مردم است و نمایندگان مجلس نیز از افرادی بودند که بسیار تلاش کردند و آبروی خود را به میدان آوردند که لایحه حجاب و عفاف به بهترین شکل ممکن تصویب شود.

رادان ادامه داد: ما در کنار قبور شهدا پیمان می‌بندیم که مدافع خون شهدا باشیم و مسیر طرح نور را با کمک هم برای پاسداشت دختران سرزمین مان و مادران عزیز میهن ادامه بدهیم تا مادران آینده نیز مانند گذشته شهید پرور باشند.

وی در بخشی از سخنان خود با طرح این پرسش‌ها که از دانشگاه‌های آمریکا و انگلستان و فرانسه چه خبر؟! و در دانشگاه‌هایی که به دختران ستم دیده با بدترین وضعیت حمله ور می‌شوند چه خبر؟ گفت: دشمنان تمام سعی خود را می‌کنند تا با تحریف واقعیت، مردم ایران را نسبت به دین ضعیف و سست عنصر کنند ولی حماسه نهم دی‌ها همچنان در حال شکل گیری است و این نهضت ادامه خواهد داشت.

منبع: ایسنا

tags # سید ابراهیم رئیسی ، اخبار سیاسی سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • رونمایی از کتاب ۱۰ جلدی یک سردار دراصفهان
  • سردار رادان: دشمن با تمام توان درحال از بین بردن حجاب است
  • رونمایی از کتاب هزار و چهارصد و خیلی زود در شیراز
  • مومنی: آتش به جنگل نرسید
  • توزیع ۳.۸ میلیون شیر رایگان در مدارس چهارمحال و بختیاری
  • سردار آزمون و تاسیس آژانس هواپیمایی؛ بفرمایید تور روسیه! + عکس
  • دعای خیر عباس‌میرزا در حق ناصرالدین‌شاه یک‌ساله: پنجاه سال خوشی‌ها ببیند
  • ابراهیمی فرارسیدن سالروز تأسیس بانک سپه را تبریک گفت
  • طنین زنگ سپاس معلم در مدارس آبادان
  • نگارش داستان امام قلی خان قهرمان مبارزه با استعمار در خلیج فارس