Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایسکانیوز از رامسر، پرویز جاهد در کارگاه زیبایی شناسی جغرافیا و لوکیشن در تولید فیلم با بیان اینکه لوکیشن یکی از مهم ترین مباحث در سینما است گفت: سابقه ادبی هر موضوعی در پژوهش ها نیاز به لوکیشن و فضا دارد که متاسفانه کمتر به آن پرداخته شده است و کتابهای کمی در حد آکادمیک برای این موضوع وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در نقد های سینمایی لوکیشن و جغرافیا بسیار اهمیت دارد ولی کتابی در خصوص لوکیشن فیلم های ایرانی وجود ندارد و فقط چند مقاله موجود است که باید به این مهم بیش از پیش در سینمای ایران پرداخته شود.

این نویسنده کتاب های سینمایی با بیان اینکه نقدهایی در خصوص فیلم های اقای کیارستمی وجود دارد که در کتاب ایران پاریس گردآوری شده گفت: البته در این کتاب کمی بی انصافی نیز شده است.

جاهد اظهار داشت: پیوستگی زمانی و مکانی در لوکیشین بسیار اهمیت دارد و برای صرفه جویی در زمان و هزینه تولید فیلم تهیه کننده و مدیرتولید بر اساس لوکیشن رج میزنند.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه شناخت درام، انتخاب سوژه و تاثیر لوکیشن در فیلمسازی، از جمله مهارتهای این حرفه هنری است تصریح کرد: هنر در جغرافیا به وجود می اید و در بستر جغرافیا است که هنر به وجود می آید که مفهوم سینمای ملی و بومی در این مقطع مشخص می شود چرا که فیلم به جغرافیا وابسته است و مشخص میکند فیلم هویت بومی دارد یا خیر.

جاهد افزود: جغرافیا برای بومی شدن کافی نیست و نیاز به فرهنگ و زبان و ... داریم و اگر همه اینها کنار هم قرار بگیرند جغرافیا بومی و ملی معنا پیدا میکند.

این منتقد سینما با بیان اینکه لوکیشن مکان رویداد های فیلم است به اقلیم در لوکیشن ها اشاره کرد و گفت: ساخت فیلم بغداد در هالیوود و داخل استدیو ساخته شده است و یا فیلم های تاریخی ایرانی در شهرک های سینمایی ساخته می شود و میتوان در پراک که محلی دست نخورده است درباره تاریخ معاصر اروپا را بازسازی کرد.

وی افزود: لوکیشن رئالیسمی و واقع گرایی فیلم های بهرام بیضایی مختص خودش است و ممکن است نقدهایی به لوکیشن ها باشد اما هر فیلم سازی نگاه و فضاسازی خودش را دارد.

این مدرس کارگاه جشنواره فیلم وارش جنگل های شمال را یکی از بهترین نقاط برای لوکیشن و زیباسازی در فیلم ها دانست و گفت: مهرجویی فیلم پست چی را در جنگل های شمال ساخته است و بهره ای که مهرجویی از لوکیشن های جنگل شمال کرده است کسی نتوانسته انجام دهد.

جاهد گفت: دیگر از فیلم های مخملباف نا امید شده ام و اخرین فیلم هایش با اینکه امکانات زیادی نیز در دست داشت بسیار ضعیف بود.

وی افزود: فیلمبرداری در لوکیشن استدیو مزایای بسیار زیادی از جمله سروصدا عابر، حوادث طبیعی، رنگ ها، فیلترهای فیلمبرداری، مقاطع زمانی و ... دارد که کار را بسیار راحت می کند اما واقعیت را مخدوش می کند .

312 / 167 جشنواره وارش پرویز جاهد واحد رامسر کارگاه آموزشی زیبایی شناسی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: جشنواره وارش پرویز جاهد واحد رامسر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۶۳۷۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

90 درصد «ناریا» با محوریت یک شهید هسته‌ای تصویربرداری شد

به گزارش قدس آنلاین، براساس پیگیری های انجام شده 90 درصد از سریال «ناریا» پس از یک سال تصویربرداری شده و تا ماه دیگر نیز به‌پایان می‌رسد.

«ناریا» که اشاره‌ای به زندگی یکی از شهدای هسته ایران دارد، روایت دختر نخبه و کردی به نام هوژان است که قصد دارد اختراعی بزرگ انجام دهد که فقط در انحصار چند کشور پیشرفته است. با وجود استقبال کشورهای بیگانه از این اختراع هوژان دختری وطن‌دوست است و درخشش نام ایران برای او از همه‌چیز مهم‌تر است. هوژان رمز و راز پروژه‌اش را در اختیار هیچ یک از دوستان و حتی خانواده‌اش قرار نمی‌دهد اما...

این سریال 50 قسمتی به کارگردانی جواد افشار و تهیه کنندگی محمد مصری پور است و در آن بازیگرانی همچون زهرا نادری‌ فر در نقش هوژان، سامان صفاری در نقش سامان، محمدرضا شریفی‌نیا، آشا محرابی، خسرو شهراز، مهرداد ضیایی، حسین سحرخیز، رز رضوی، شراره رخام، شاهد احمدلو، سولماز حصاری، بهمن دان، صدرالدین حجازی، مهدی شیخ عیسی، ملیکا عبداللهی، محمد حاجی بابایی، مهدی شاکریان، آزیتا ترکاشوند،حسن اسدی، کمند امیر سلیمانی، سپند امیرسلیمانی و... به ایفای نقش پرداخته‌اند.

«ناریا» به سفارش مرکز فیلم و سریال معاونت برون‌مرزی صداوسیما ساخته شده و جزو سریال‌های پر لوکیشن به حساب می‌آید؛ یکی از بازیگران این سریال درباره این موضوع پیشتر به خبرنگار فارس گفته بود: «ناریا» لوکیشن‌های متعددی دارد و حتی در طول یک روز ممکن است بیش از 5 بار لوکیشن این سریال تغییر کند.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • برگزاری نشست‌های تخصصی بیست و هشتمین همایش و نمایشگاه ملی مهندسی نقشه‌برداری
  • 90 درصد «ناریا» با محوریت یک شهید هسته‌ای تصویربرداری شد
  • کارگاه دوره‌ای سرمایه‌گذاری به سبک ساده با همکاری سازمان بورس کشور برگزار شد
  • کارگاه آموزشی شعر رضوی به زبان ترکی آذری در شهرستان خوی برگزار شد
  • افتتاح کنفرانس بین‌المللی توزیع نیروی برق در زنجان
  • شمار شهرک های ثبت نشده در نوشهر بالا است
  • ۱۰۵۰ کارگاه امسال مشمول طرح طبقه‌بندی مشاغل می‌شوند
  • ۱۰۵۰ کارگاه امسال مشمول طرح طبقه بندی مشاغل می‌شوند
  • برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • جشنواره سراسری اقوام ایران زمین در لرستان برگزار می‌شود