Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@21:30:02 GMT

کاهش آسیب های اجتماعی با گسترش فرهنگ مطالعه

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۲۱۸۱۱۷۶

کاهش آسیب های اجتماعی با گسترش فرهنگ مطالعه

تهران- ایرنا- گسترش فرهنگ کتابخوانی، جامعه را از آسیب های اجتماعی مصون نگاه می دارد و توسعه فرهنگی را به دنبال دارد. از این رو باید با ایجاد بسترهایی از طریقِ اطلاع رسانی، کانون خانواده و مسوولان امر را متوجه این مهم ساخت تا نسل های آینده نیز به کتابخوانی ترغیب شوند.

به گزارش گروه اطلاع رسانی ایرنا؛ «توسعه فرهنگ مطالعه با عزم همگانی، پیشگیری از وقوع حوادث رانندگی مرگبار با تدوین برنامه های کارآمد مسوولان و سیاست های حمایتی در جهت حفاظت از محیط زیست» از جمله مهمترین موضوعات اجتماعی و فرهنگی محسوب می شود که در مطبوعات امروز (دوشنبه) برجسته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



** توسعه فرهنگ مطالعه با عزم همگانی
توسعه‏ فرهنگ مطالعه و کتابخوانی، یک عزم همگانی را می‌طلبد که در شرایط فعلی مسوولان و متولیان امر باید با فراهم آوردن تسهیلات لازم در این راستا و با تقویت ناشران، نویسندگان و تبلیغات بهینه، سرانه مطالعه در کشور را بالا ببرند.

روزنامه «ایران» با درج گزارشی با عنوان «کتاب خواندن مانع رشد فکر است!» می نویسد: خیابان انقلاب شلوغ است، مثل همیشه. مغازه‌ هایی که جلوی درهایشان تا بالا کتاب چیده‌اند، ویترین ‌های شلوغ، پاساژهای کوچک و بزرگ و دستفروش ‌ها، چهره پر ازدحامی از این خیابان ساخته‌اند که گاهی فکر می‌کنی حتی اگر نصف شب‌ها گذرت به اینجا بیفتد هم همین تصویر را می‌بینی. بعضی‌ها کنار پیاده ‌رو مقوای بزرگ دستشان گرفته‌اند و تا رد می‌شوی می‌پرسند: «دنبال چه کتابی هستی؟» و بعضی‌ها زیر گوش‌ات می‌گویند: «پایان ‌نامه، پروژه، سخنرانی.» بازاری چهل تکه از کتاب که هر تکه‌اش یک رنگ است و یک شکل و مردم در این بازار چهل تکه از این مغازه به آن مغازه و از بساط این دستفروش به بساط آن یکی می‌روند تا چیزی که می‌خواهند پیدا کنند. چهره‌ هایشان بیشتر جوان است و میان این جمعیت دنبال کسانی می‌گردم که کتاب بخوانند. نه کتاب درسی که در کوله ‌پشتی همه ‌شان پیدا می‌شود، کتاب‌هایی که روزهای تعطیل و آخر شب دست‌شان بگیرند و خستگی‌شان را با آن در کنند. برخلاف آنچه از اینجا توقع دارید باید دنبال کتابخوان‌ ها حسابی بگردید! نه فقط اینجا که در همه خیابان‌ها و بین همه جوان‌ ها پیدا کردن کتابخوان و کِرم کتاب کار چندان راحتی نیست.

در ادامه این گزارش آمده است: بحث سر چند صفحه و چند ساعت نیست، بحث عادت است. عادت به خواندن و فکر کردن و دوباره خواندن. حرف کتاب که می‌شود همه از آمار و ارقام مثال می‌آورند تا بگویند چقدر ایرانی‌ها کم کتاب می‌خوانند و برایشان این کار آخرین اولویت زندگی است. طبق معمول هم جوان‌ها جزو متهمان ردیف اول هستند. کسانی که به نظر خیلی‌ها باید کتابخوان باشند اما نیستند! بدم نمی‌آید ثابت کنم این نگاه غلط است. برای همین روبه‌روی دانشگاه و درست کنار بساط و مغازه‌های کتابفروشی در هوایی که در تهران چند روزی است حسابی سرد شده و زیر آفتاب کم رمق دنبال جوان‌ها می‌گردم تا بپرسم چقدر کتاب می‌خوانند. نگار و شادی را همین جا پیدا می‌کنم. انگار حواسشان خیلی به این بازار شلوغ و پر سرو صدا نیست. کوله بر دوش و با خنده از کنار بساط دستفروش ‌ها رد می‌شوند و وقتی سؤالم را می‌شنوند می‌گویند: «ما کتاب نمی‌خوانیم!» می‌پرسم چرا؟ نگار می‌گوید: «اصلاً. وقتش نمی‌شود و درس و دانشگاه نمی‌گذارد. ما برسیم کتاب‌های دانشگاه را بخوانیم خیلی هنر کرده‌ایم.»

روزنامه «اعتماد» با درج یادداشتی با عنوان «ایرانی ‌ها هنوز موفق ‌بودن را در کتاب‌ خواندن نمی‌دانند» می نویسد: ما نمی‌توانیم قیمت یک جلد کتاب را با یک پرس غذا مقایسه کنیم و به نظر من این مقایسه، مقایسه روایی نیست. چون انسان نیازهای متفاوتی دارد و بعضی از نیازها در حوزه جسم قرار می‌گیرد. بر اساس نظریات مختلف در علوم انسانی نیازهای جسمانی در اولویت قرار می‌گیرند. بنابراین برطرف کردن نیازهای اولیه مثل خوراک، پوشاک و مسکن در اولویت قرار می‌گیرند. وقتی این نیازها برطرف شود انسان به سراغ نیازهای عالی‌تر می‌رود و سعی می‌کند حوزه‌های دیگری را هم گسترش دهد. گاهی حتی شاهدیم آن دسته از افراد که توان مالی خوبی دارند و از پس هزینه‌های تفریح خود برمی‌آیند هم حاضر به خرید و خواندن کتاب نیستند. در عین حال دسترسی افراد به کتاب ‌فروشی‌ها هم مساله است. وقتی ما حتی در شهرهای بزرگ تعداد کمی کتاب‌ فروشی داریم، یعنی عدالت فرهنگی در کشور رعایت نشده است.

در ادامه این یادداشت که به قلم افسر کاظمی نگاشته شد، آمده است: کسانی هم در این میان هستند که کتاب می‌خرند اما آن کتاب را نمی‌خوانند. ممکن است فردی بخواهد نشان دهد انسان روشنفکری است و مطالعه زیادی دارد. این فرد به همین علت به سراغ خرید کتاب می‌رود و آن کتاب را در قفسه زیبایی هم قرار می‌دهد اما آن کتاب را نمی‌خواند. این مساله تنها مزیتی که دارد به رونق بازار کتاب کمک می‌کند. به نظر من اگر ما احساس داشته باشیم نسبت به مطالعه و خواندن و کسب آگاهی و حس کنیم که با خواندن کتاب و مطالعه می‌توانیم به موفقیت دست پیدا کنیم، حتما میزان مطالعه‌ مان را افزایش می‌دهیم. احتمالا ایرانی ‌ها هنوز این کمبود را در خودشان احساس نیاز نکرده باشند. در کنار تعداد کم کتاب ‌فروشی‌ها تعداد کتابخانه‌ها هم کم است.

روزنامه «صبح نو» در گزارشی با عنوان «رویکرد جوانان به تکنولوژی کتابخوانی» آورده است: آنهایی که در مترو و تاکسی عادت دارند وقتی گوشی دستت می‌گیری سرکی به گوشی ‌ات بکشند و نگاهی بیندازند که چکار می‌کنی و چه می‌بینی، خیلی وقت‌ها می‌بینند که خیره شده‌ای به کلماتی که ریز ریز دنبال هم می‌دوند و چشم تو هم دنبال‌شان می‌کند. گوشی دیگر برای کندی کراش بازی کردن و چرخیدن بین پست ‌ها و عکس ‌های اینستاگرام دوست، فامیل و سرک کشیدن در زندگی‌هایشان نیست. خیلی از جوان‌ها کتاب‌ خوانی‌هایشان را آورده‌اند توی گوشی. دیگر کمتر کتاب کاغذی دست‌شان می‌گیرند و ترجیح می‌دهند با کتاب‌های الکترونیک هرجا که ‌شد لای این کتاب‌های الکترونیک را باز کنند و شروع کنند به خواندن. حالا می‌خواهد رمان باشد یا کتاب دانشگاه. می‌گویند اینطوری همه جا به کتاب ‌شان دسترسی دارند و دیگر نیازی نیست کتاب‌هایی که گاهی سنگین هم هستند با خودشان بکشند این طرف و آن طرف.

در ادامه این گزارش می خوانیم: فرشید یکی از همین جوان ‌هاست که مدتی است کتاب الکترونیک را ترجیح می‌دهد؛ هرچند کنار بساط دستفروش‌ های خیابان انقلاب می‌بینمش. درحال چانه زدن با دستفروش و پرس‌و‌جو از او برای پیدا کردن کتابی که می‌خواهد. بعد هم دو کتابی که خریده از کیفش درمی‌آورد و نشانم می‌دهد اما می‌گوید: «90 درصد کتاب‌هایی که می‌خوانم، الکترونیک است.» تقریباً ماهی یک کتاب می‌خواند که بیشتر هم شعر هستند. مثل غزلیات سعدی که تازه الکترونیکی‌اش را خوانده. دلیلش برای انتخاب کتاب‌های الکترونیک این است که این کتاب‌ها سریع‌تر و راحت‌تر در دسترس هستند. اما یک دلیل مهم دیگر هم دارد؛ قیمت کم و حتی مجانی بودن کتاب‌های الکترونیک. تقریباً 4 برنامه کتابخوان الکترونیک فارسی در ایران داریم که شبیه نمونه‌های خارجی‌شان هستند و بر سر اینکه کدام یکی کتاب بیشتری در برنامه‌ اش دارد و در اختیار کاربرانش می‌گذارد، رقابت می‌کنند. می‌توانی کتابی را که می‌خواهی با چند درصد تخفیف بخری و بخوانی. این چند درصد تخفیف خیلی‌ها را وسوسه می‌کند برای خرید. اما کسانی مثل فرشید خیلی هم از آنها استفاده نمی‌کنند. می‌پرسم چقدر از کتاب‌هایش را از کتابخوان‌ها می‌خرد و او می‌گوید: «بیشترشان را همین طوری دانلود می‌کنم. برای اینکه توی ایران قانون کپی رایت نداریم و اگر هم داشته باشیم، اجرایی نیست. بعد اینکه وقتی رایگان در اختیارمان است برای چی بخریم؟»

** پیشگیری از وقوع حوادث رانندگی مرگبار با تدوین برنامه های کارآمد مسوولان
در سال‌های اخیر ده‌ها دانشجو و دانش‏ آموز در کشور در اثر حوادث مختلف ناشی از فرسودگی سرویس‌های حمل و نقل تا خواب آلودگی راننده جان خود را از دست داده‌اند که این شمار حوادث در ایران قابل مقایسه با بیشتر کشورهای جهان نیست و برنامه کارآمدی هم برای پیشگیری وجود ندارد. معمولا پس از هر حادثه ای مسوولان کشور خواستار برخورد قضایی با مقصران آن می‌شوند اما این شیوه تاکنون پیشگیرانه نبوده و خانواده ‌ها را نیز درگیر مشکلات دیگری می‌کند.

روزنامه «ایران» با درج گزارشی با عنوان «حادثه دوباره برای سرویس دانش ‌آموزان» می نویسد: همه ما بارها در مورد حوادث تلخ به وجود آمده برای دانش ‌آموزان شنیده‌ایم؛ از بخاری‌هایی که مدرسه را به آتش کشیدند تا اتوبوس ‌هایی که تصادف کردند و از سرویس‌هایی که به مشکلات جدی فنی بر‌خورد کردند و جان بسیاری از دانش‌آموزان را به خطر انداختند. همه این اتفاق ‌ها در حالی رخ می‌دهد که مسئولان آموزش و پرورش اعلام کرده‌اند که تمامی سرویس ‌های مدرسه معاینه فنی دارند. دیروز خبر واژگونی سرویس مدارس روی خروجی خبرگزاری‌ها قرار گرفت خبری که دوباره پرونده فرسوده بودن و البته نبود ایمنی ناوگان حمل و نقل مدارس را باز کرد. آن‌طور که در خبرها آمده بود خودروی پراید که به‌عنوان سرویس مدرسه حامل 6 دانش‌ آموز متوسطه اول بود حوالی 8 صبح دیروز در مسیر حرکت از روستای فیروزیان بخش صومای برادوست ارومیه به سمت روستای گنبد واژگون شد. در پی این حادثه 3 نفر از دانش ‌آموزان پسر برای درمان به بیمارستان امام خمینی(ره) ارومیه منتقل شدند.

در ادامه این گزارش می خوانیم: به گزارش «ایران» آن ‌طور که رئیس اداره اطلاع‌ رسانی آموزش و پرورش آذربایجان غربی اعلام کرده است: از 6 دانش ‌آموز سرنشین این سرویس مدرسه، پنج نفر پسر و یک نفر هم دختر بودند که دو نفر در مقطع هشتم و چهار نفر هم در مقطع هفتم تحصیل می‌کنند .بر اثر این حادثه 3 دانش ‌آموز دچار جراحت سطحی و 3 نفر نیز دچار شکستگی از ناحیه دست شده‌اند که در بیمارستان امام خمینی(ره) ارومیه مورد درمان قرار گرفتند. خبری که با واکنش برخی از کاربران فضای مجازی مواجه شد آنها نوشتند در همین سال تحصیلی اتفاقات ناگواری در دانشگاه و مدارس افتاده است چه کسی مسئول حفظ جان دانش ‌آموزان و دانشجویان است. گرچه تصادف سرویس مدارس به‌دلیل فرسودگی، خبر دور از ذهن و تازه‌ای نیست.

روزنامه «آرمان» با درج گزارشی با عنوان «ارابه ‏های مرگ» می نویسد: حوادث رانندگی مرگ ‌بار و پرتلفات کشور رو به افزایش است، حوادثی که اغلب قابل پیشگیری و کنترل است، اما در شرایط موجود به دست قضا و قدر سپرده شده‌اند. واژگون شدن اتوبوس دانشگاه آزاد، مرگ 10 نفر و زخمی شدن تعدادی از دانشجویان، بحث کیفیت سرویس‌های حمل و نقل دانشگاه‌ها و مدارس را دوباره مطرح کرده است. این اتوبوس 34 سرنشین داشت و حوالی ظهر روز چهارم دی‌ماه واژگون شد. ابتدا عنوان شد که راننده سکته کرده است، اما به گفته دانشجویان مصدوم، راننده پیش از واژگون شدن گفته بود که اتوبوس ترمز بریده است. دانشجویان گفته بودند که اتوبوس روز قبل از حادثه نیز ترمز برید، اما راننده توانسته بود، ماشین را کنترل کند. هر چند هنوز علت اصلی این حادثه اعلام نشده است، اما تا این لحظه نقص فنی و فرسودگی اتوبوس مهم‏ترین علت این اتفاق عنوان شده است.

در ادامه این مطلب آمده است: واژگونی یا تصادف سرویس ‌ها تنها شامل دانشجویان نمی‌شود. در بیست سال اخیر بارها سرویس دانش ‏آموزان نیز به دلایل مختلف از جمله نقص اتوبوس یا مینی بوس، خواب آلودگی راننده یا ایمن نبودن وسیله نقلیه تصادف کرده و منجر به مرگ یا زخمی شدن دانش ‏آموزان شده است. پس از هر حادثه‌ای مقامات و مسئولان مربوطه با حضور بر بالین مصدومان از تلاش برای عدم تکرار این حوادث می‌گویند، در بسیاری از موارد حتی عاجز از به زبان عذر خواهی هستند. این اتوبوس ‌ها، مینی بوس‌های فرسوده و جاده‌های ناایمن هستند که تبدیل به مرکبی برای عزای عمومی و ارابه‌ هایی برای مرگ شده‏اند. در واقع هر فردی در گوشه‌ای از این جامعه چند ساعتی پرسه بزند، بار سنگین روانی و مالی روی دوش عموم مردم را کاملا حس می‌کند.

روزنامه «صبح نو» با درج گزارشی با عنوان «واژگونی سرویس دانش ‌آموزان» می نویسد: سرویس دانش آموزان روستایی بخش صومای برادوست ارومیه از پل روستای فیروزیان حادثه آفرید. در حال حرکت در مسیر بود که در کیلومتر 60 محور ارومیه ـ خوی روی پلی به ارتفاع بیش از یک متر به پایین سقوط کرد. راننده پراید بیش از ظرفیت مجاز خودرو اقدام به سوار کردن دانش  آموزان کرده بود که این یک تخلف است. بررسی کارشناسان پلیس نشان داد که تخطی از سرعت مطمئنه سبب وقوع این حادثه شده است. این در حالی است که در سال تحصیلی جدید دستورالعمل سرویس مدارس یا همان دستورالعمل اجرایی آیین‌ نامه حمل و نقل دانش‌آموزان مورد بازنگری قرار گرفت و اصلاح شد.

در ادامه این گزارش می خوانیم: مراقبان دارای صلاحیت، افرادی هستند که برای حفاظت از دانش‌ آموزان در مقابل حوادث احتمالی، کمک به سوار و پیاده شدن و عبور از خیابان و کمک به رانندگان در ناوگان دانش‌آموزی اتوبوس، مینی‌بوس و ون حضور دارند. مراقبان در صورت دارا بودن شرایط لازم یعنی دارا بودن حداقل 20 سال سن، نداشتن سوءپیشینه موثر کیفری، نداشتن سوء شهرت به تایید مراجع صالح، عدم ابتلا به بیماری‌های مسری، عدم اعتیاد به مواد مخدر و الکل با ارائه گواهی از مراجع مربوطه و همچنین گذراندن دوره‌های آموزشی مورد نیاز، توسط پیمانکار استخدام و مشخصات آنها در سامانه الکترونیکی ثبت می‌شود. مسئولیت حسن انجام کار مراقبان برعهده پیمانکار بوده و در صورت عدم حضور مراقب، مسئولیت هر گونه حادثه بر عهده پیمانکار است؛ تامین، انتخاب، معرفی و آموزش مراقبان به عهده پیمانکار است و تایید، نظارت و کنترل به عهده آموزش و پرورش است.

** سیاست های حمایتی در جهت حفاظت از محیط زیست
پوشش گیاهی، آب، خاک و جنگل ها از مهم‌ترین منابع طبیعی تجدیدپذیر هستند که در صورت بهره‌برداری صحیح تجدید حیات می‌شوند. بهره ‌برداری بی‌رویه از منابع طبیعی به آسیب ‌پذیری آن منجر می‌شود، به طوری که با کوچکترین تنشی همانند خشکسالی رو به ضعف و نابودی می‌رود. از این رو به منظور حفظ و صیانت از منابع زیست، وظیفه ای ملی و همگانی است که باید سیاست های حمایتی را در جهت حفاظت از آن به کار بست.

روزنامه «ابتکار» با درج گزارشی با عنوان «تاوان تنفس» نوشت: تاوان_تنفس هشتگی است که چند روزی می‌شود در فضای مجازی ایران به راه افتاده. هشتگی که گرچه در مخالفت با قطع جنگل‌های قره‌داغ استان آذربایجان غربی آغاز شده ولی اشاره‌ای به تبعات منفی طرح تنفس جنگل‌های شمال ایران دارد. طرحی که براساس آن هرگونه بهره‌برداری چوب از جنگل‌های شمال به مدت 10 سال ممنوع شده است. گرچه از ابتدای سال چهارم اجرای قانون برنامه ششم این قانون اجرایی شده اما هنوز بعد از گذشت 3 سال از تصویب آن مخالفانی از سراسر ایران دارد. «جنگل‌های ارسباران تاوان جنگل‌های شمال را می‌دهند»؛ این توئیت یکی از کاربران ایرانی شبکه اجتماعی توئیتر در واکنش به تصویری است که نشان می‌دهند درختانی سوار بر ماشین‌های باربر منطقه ارسباران را به مقصدی که هنوز دقیقا مشخص نیست، ترک می‌کنند.

در ادامه این گزارش آمده است: طرح تنفس جنگل ‌های شمال بعد از اجرای چند ساله، مخالفان سرسختی پیدا کرده است. طرحی که به واسطه آن قرار بود مانع کاهش بیشتر آن شود. جنگل‌هایی که به گواه آمارهای ارائه شده از سوی سازمان محیط زیست و مراجع دانشگاهی و مشاهدات چشمی در حال کاهش است اما سازمان جنگل‌ها و مراتع به گواه نقشه‌برداری اخیرش مدعی است این جنگل‌ ها نه تنها در چند دهه اخیر کاهش سطح نداشته بلکه رو به افزایش هم بوده است! با این حال سازمان محیط زیست و بسیاری از موسسات تحقیقاتی و دانشگاه‌های کشور معتقدند که روند بهره‌برداری‌های تجاری و غیر‌تجاری از جنگل‌های شمال کشور به گونه‌ای بوده که اگر به همین شکل ادامه یابد شاید تا 50 سال دیگر چیزی از جنگل باقی نماند. اما در نقطه مقابل سازمان محیط زیست، معاون جنگل سازمان جنگل‌ها و مراتع کشور معتقد است طرح‌های جنگلداری که با بهره‌برداری همراه است یک فرصت بوده و اگر متوقف شود تهدیدات زیادی متوجه جنگل‌ها خواهد شد!

روزنامه «قانون» در گزارشی با عنوان «خطر نابودی در کمین اقلیم کشور» آورده است: قرار نیست لابی‌های سیاسی و بحران مدیریت منابع آبی دست از سر همین اندک منابع آبی باقی مانده در کشور بردارد؛ این‌بار نوبت به کاسپین رسیده است. می‌خواهند آب دریای کاسپین را از بین جنگل‌های هیرکانی به‌نام شرب ولی به ‌کام کشاورزی و صنعت به سمنان انتقال ‌دهند؛ انتقال آبی که مسئولان و فعالان حوزه مدیریت منابع آبی و محیط‌زیست مخالفت خود را با آن اعلام کرده‌اند. این پروژه با وجود اینکه خسارت‌های زیست‌محیطی فراوانی را به جنگل ‌های هیرکانی وارد می‌کند، توجیه اقتصادی ندارد؛ چراکه چه محصولی می‌توان تولید کرد تا هزینه انتقال سه دلار آن هم برای هر مترمکعب آب را جبران کند. به‌لحاظ اقتصادی هزینه انتقال آب به جز شرب هیچ توجیه اقتصادی نمی‌تواند داشته باشد. باوجود اعلام موافقت رییس جمهور در سفر اخیر خود به سمنان با پروژه انتقال آب دریای کاسپین به سمنان، اما این روزها به‌ نظر می‌رسد روحانی تصمیم خود را در این‌باره تغییر داده است.

در ادامه این گزارش آمده است: هیرکانی، جزو نخستین رویشگاه ‌های کره زمین است، پرونده ثبت جهانی آن در یونسکو به‌دلایل مختلف همچنان باز است. یکی از انتقادهایی که به پروژه انتقال آب کاسپین به سمنان مطرح است، بحث تخریب جنگل‌های هیرکانی است. هیرکانی تنها به‌ دلیل آنکه کاسپین وجود دارد، جنگل است. سیل ‌هایی که هفته گذشته رخ داد و فاجعه‌های بسیاری را به‌بار آورد، نتیجه تخریب جنگل‌های هیرکانی است. در اجرای این پروژه جنگل‌ تراشی گسترده‌ای رخ خواهد داد که به هیچ ‌وجه قابل جبران نخواهد بود.

روزنامه «اطلاعات» با انتخاب گزارشی با عنوان «ساخت و سازهای بیکاری زا» آورده است: جنگل‌های هیرکانی ریه‌های شمال کشور و میراث طبیعی بازمانده از دوران سوم زمین شناسی، در حال تخریب و نابودی است و حال ناخوشی ندارد. طی دهه‌های اخیر طبیعت به عنوان اصلی‌ترین مزیت برای توسعه شمال مورد غفلت و فراموشی قرار گرفته است و این بی تفاوتی چنان ضربه‌ای بر پیکره این خطه از سرزمین وارد آورده است که قابل محاسبه نیست. قلع و قمع شالیزارها، جنگل و ساحل شمال ایران نه پیشرفت و ارمغانی برای ساکنان آن در پی‌داشته و نه موجبات حفظ طبیعت را فراهم کرده است. توسعه غیر اصولی کشور به خصوص در شمال چهره واقعی خود را به نمایش گذاشته است. دستگاه صنعت برای برداشت هرچه بیشتر از معادن، جنگل‌ها را محو یا تخریب می‌کند و دستگاه‌هایی دیگر برای ایجاد اشتغال چشمان خود را به جنگل تراشی و از بین رفتن شالیزارها می‌بندند؛ نمایش دردناک از نابودی بخشی از سرزمین!‏

در ادامه این گزارش می خوانیم: غرب مازندران که اقتصاد آن بر پایه کشاورزی، گردشگری و صنعتی تعریف شده، امروز در وضعیتی قرار گرفته که اقتصاد آن به سمت و سوی خدمات یعنی خرید و فروش زمین، ساخت و ساز یا موارد دیگری سوق پیدا کرده است. بسیاری از کشاورزان و روستائیان زمین‌هایشان را به افراد غیربومی فروختند و روستاها از سکنه بومی خالی و تبدیل به ویلا و شهرک سازی شده و هیچ تحولی در حوزه کسب و کار به وجود نیامده و همچنان وضعیت معیشتی مردم این منطقه بدتر از دوره‌های گذشته می‌شود. هرچند دولت ساز و کارهای خوبی برای پیشگیری، مقابله و برخورد با تغییر کاربری و ساخت و سازهای غیرمجاز اتخاذ کرده است، ولی در صورت ادامه این معضل تمامی مزیت‌های حوزه گردشگری منطقه در کمتر از دو دهه آینده از بین خواهد رفت.

پژوهشم**9117**2002**9131

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي تحليل روزنامه ها اجتماعي و فرهنگي 10 دي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۱۸۱۱۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم

"کتاب" یار مهربانی است که با بی‌مهری مردم روبه رو‌ست و همین سبب سرانه پایین مطالعه در کشور شده است. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، با همه‌گیر شدن فضای مجازی رفته رفته انس مردم با کتاب و مطالعه کم و دور شد، به طوری که هستند کسانی که در روز و هفته حتی صفحه‌ای از کتاب را مطالعه نکرده و با این یار مهربان نامانوس هستند.

ایام نوروز فرصت مناسبی است تا مردم به ویژه جوانان و نوجوانان با مراجعه به کتاب ساعاتی را به مطالعه بپردازند هرچند طبق آمار سرانه مطالعه در کشور وضعیت چندان خوبی ندارد، این درحالیست که اوضاع حوزه کتابخانه‌ها و مراجعه مردم به کتابخانه‌های عمومی استان نیز وضعیت متفاوتی از اوضاع نامطلوب مطالعه در کشور ندارد.

یکی از آقایان اراکی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درباره مطالعه خود اظهار داشت: بهترین یار، دوست و مونس کتاب است و 100 درصد مطالعه دارم، به لحاظ اینکه مدرس دانشگاه هستم می‌طلبد روزمره مطالعه کتاب‌های تخصصی را داشته باشیم.

وی ادامه داد: ما هفته‌ای را به نام کتاب و کتابخوانی داریم بنابراین سرانه کتاب و محصول فرهنگی باید در سبد خانوده‌ها قرار داشته باشد، هرچند رسانه‌ چاپی، روزنامه، رساله‌ها معقوله‌هایی هستند که در سبد روزانه اساتید و دانشجوها قرار دارد، بنده روزانه 5 ساعت را مطالعه دارم.

این همشهری اراکی در ادامه عنوان کرد: قبلا از فضای کتابخانه عمومی به ویژه از قسمت مخزن استفاده می‌کردم اما الان از آنجایی که رشته بنده علوم ارتباطات است و کتاب‌های تخصصی این حوزه در کتابخانه‌های عمومی اراک وجود ندارد از این فضا استفاده نمی‌کنم.

یکی از بانوان اراکی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در اراک درباره وضعیت مطالعه خود اظهار داشت: مطالعه به طور سواد و آگاهی افراد را بالا می‌برد به همین منظور هفته‌ای دو الی سه کتاب مطالعه دارم و از کتاب‌های مختلف از جمله مذهبی و رمان و غیره برای مطالعه بیشتر استفاده می‌کنم.

وی ادامه داد: گاهی اوقات با فرزندان خود، فضای کتابخانه عمومی را برای مطالعه انتخاب می‌کنیم چراکه فضای مناسب کتابخانه آرامش خاصی دارد و بچه‌ها بیشتر به کتابخوانی و مطالعه علاقه پیدا خواهند کرد.

یکی دیگر از آقایان اراکی در مصاحبه با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: حدودا در هفته دو ساعت مطالعه دارد و از کتاب‌های مذهبی و کتب‌ درسی و کتب مربوط به رشته کاری برای مطالعه استفاده می‌کند و ممکن است به دلیل مشغله کاری امکان مطالعه روزانه و مستمر وجود نداشته باشد.

وی افزود: فضای کتابخانه عمومی برای مطالعه بسیار مناسب است و افراد می‌توانند برای تمرکز بیشتر از این فضا برای مطالعه استفاده کنند، قبلا بنده از فضای کتابخانه عمومی برای مطالعه استفاده می‌کردم اما به دلیل مشغله کاری امکان استفاده از این فضتا وجود ندارد و در هر زمان و مکانی فرصت داشته باشم مطالعه می‌کنم.

از دیگر بانوان اراکی در این باره اظهار داشت: هفته‌ای یک داستان کوتاه می‌خوانم و این داستان کوتاه را برای دوستان و آشنایان خود رد فضای مجازی ارسال می‌کنم. برای ضبط داستان کوتاه حداقل 20 دقیقه زمان نیاز است و حتی برای اینکه بدون تپق باشد معمولا یک ساعت طول می‌کشد.

وی بیان کرد: قبلا گاهی از کتابخانه عمومی نزدیک منزل برای مطالعه استفاده می‌کردم اما الان آرامش فضای منزل را برای مطالعه ترجیح می‌دهم و اینکه ممکن است شرایط فراهم نباشد تا از کتابخانه عمومی استفاده کنم اما در منزل هر زمانی که فرصت داشته باشم مطالعه می‌کنم.

فعالیت 86 کتابخانه شهری و روستایی در کل استان مرکزی

علی گودرزی، مدیرکل کتابخانه‌های استان مرکزی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: در حال حاضر کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی با بیش از 70 خدمت فرهنگی، هنری، اجتماعی و اقتصادی در حال خدمت به مردم سرزمین آفتاب هستند، 86 کتابخانه شهری و روستایی در کل استان  و یک کتابخانه سیار در پنج روستا مشغول خدمت رسانی هستند.

وی افزود: کتابخانه مرکزی شهر اراک به عنوان بزرگترین کتابخانه مرکزی جهان اسلام و کتابخانه عمومی خاورمیانه و غرب آسیا بزرگترین کتابخانه عمومی کشور در آینده‌ای نزدیک اتفاق نوین و جدیدی را در سطح فرهنگی، هنری و اجتماعی ایجاد خواهد کرد.

مدیرکل کتابخانه‌های استان مرکزی تصریح کرد: فضای این کتابخانه با ریزفضای بسیار متعدد و خدمات بسیار متنوع و گونانگونی که قرار است ارائه دهد می‌تواند در ارتقای سطح فرهنگی و اجتماعی خطه مفاخر و مشاهیر نقش مهمی را ایفا کند و تاثیرگذار باشد، امیدواریم با افتتاح این کتابخانه اتفاق نو و فصل جدید از فعالیت‌ها در استان مرکزی و شهر اراک آغاز شود.

عضویت بیش از 10 میلیون نفر در کتابخانه های عمومی کشور

مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در گفت‌وگو باخبرنگار تسنیم اظهار داشت: در سراسر کشور حدود 3 هزار و 800 کتابخانه وجود دارد که حدود یک هزار کتابخانه خصوصی و مشارکتی است و بیش از 2 هزار و 700 کتابخانه نهادی است که مستقیما زیر نظر نهاد کتابخانه‌ها اداره می‌شود.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور افزود: گسترده‌ترین شبکه فرهنگی در کشور را برای خدمات عمومی نیز کتابخانه‌های عمومی ارائه‌ می‌کنند، اعضای قطعی عضو کتابخانه‌ها بیش از 10 میلیون نفر است که بیش از 2.5 میلیون نفر از افراد فعالیت و تراکنش عضویت امانت دارند، این تعداد غیر از اعضایی است که خدمات دیگری از کتابخانه دریافت می‌کنند.

.

گزارش از فاطمه ساریخانی

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • یک درصد آسیب های اجتماعی رفتارهای «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • نمایشگاه کتاب کارناوال شادی است
  • روایتی از نامهربانی مردم با یار مهربان + فیلم
  • معرفی برترین ها در سیزدهمین جشنواره نوجوان سالم
  • یک درصد آسیب‌های اجتماعی رفتار‌های «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • هشدار درباره افت درسی و ترک تحصیل دانش‌آموزان
  • یک درصد آسیبهای اجتماعی رفتارهای «پرخطر» هستند/ غربالگری بیش از ۶.۵ میلیون دانش‌آموز
  • علمای دینی در کاهش آسیب‌های اجتماعی نقش موثری دارند
  • از معلم جان روشن یافتیم‌
  • کاهش آسیب‌های اجتماعی با بهره گیری از تولیدات علمی و پژوهشی جامعه دانشگاهی گیلان